Šestý ročník mezinárodního hudebního festivalu v Kutné Hoře

O víkendu byla ukončena série devíti koncertů již šestého ročníku mezinárodního hudebního festivalu v Kutné Hoře. Většina koncertů se odehrála v Chrámu svaté Barbory. Další koncerty se uskutečnily v kapli Božího Těla a v kostele sv. Jana Nepomuckého.

Na festivalu se podílelo mnoho umělců za dramaturgie uměleckého ředitele a spoluzakladatele violoncellisty Jiřího Bárty. Letošní ročník uvítal nové tváře, houslistku Corrine Chapelle, klavíristu Adama Skoupala a Terezii Fialovou, houslistu Petra Zdvihala a Jana Valtu.

V letošním ročníku si mohli posluchači v Chrámu sv. Barbory vychutnat předvedení jedné z nejprogresivnějších skladeb britské skupiny Pink Floyd Atomové srdce matky, první opravdový hit skupiny, obsahující rozsáhlou stejnojmennou suitu napsanou spolu s avantgardním skladatelem Ronem Geesinem.

Smíšený sbor, žesťový soubor a sólové violoncello spolu s rockovou kapelou, která většinou a na rozdíl od podobných pokusů své doby plní roli doprovodné složky, vytvářejí nesmírně působivou koláž, která neztrácí ze své působivosti ani po čtyřiceti letech. Účinkoval festivalový dechový orchestr Ensemble 2013, Martinů Voices a violoncellista Jiří Bárta.